Bloc

dimarts, 31 de març del 2009

Quart lloc dels màsters de waterpolo


L'equip màster de waterpolo ha finalitzat en quart lloc a la Lliga Catalana Màster. Fins a la darrera jornada han estat lluitant amb el Terrassa per a la tercera plaça del podi, finalment no ha pogut ser i ens hem quedat a dos punts. De tota manera els volem felicitar perquè és tot un èxit assolir aquesta classificació i els animem a fer un bon Torneig de Primavera. El Mataró ha estat el campió seguit del Mediterrani i del Terrassa.

Waterpolo benjamí Catalunya - Horta

Aquest passat diumenge es va jugar el partit de waterpolo de la categoria Benjamí entre el C.N.Catalunya i la U.E.d'Horta a les nostres instal.lacions, amb un resultat final d'empat a 3.

C.N.Catalunya 3 - U.E.d'Horta 3.

Fotos del partit

diumenge, 29 de març del 2009

Natació a Terrassa

Ahir dissabte per la tarda i a la piscina del C.N.Terrassa, es va celebrar una nova jornada de lliga dels pre-benjamins, nedant els 25 mts. papallona i dels benjamins que nedaven els 100 i 200 mts. estils.
Només destacar el bon ambient que hi va haver en tot moment i les ganes que hi van posar tots els petits nedadors a l'hora de nedar les seves proves, comentant els entrenadors que estaven molt contents amb els resultats.

Cliqueu aquí per baixar els resultats

dissabte, 28 de març del 2009

Fàcil triomf de l'absolut

L'equip absolut ha superat sense problemes la visita del cuer de la categoria, l'Olot. La veritat és que hem vist un partit amb poc atractiu, ja que les accions violentes han estat la nota predominant, cosa que no ens ha permès jugar com habitualment estem acostumats; destacar la bona punteria d'en Sergi Castellà que, amb cinc gols, ha estat el millor jugador en atac.
U.E.d'Horta-Atl.Bta 19 - C.N.Olot 9

El cadet guanya sense problemes


L'equip cadet ha guanyat sense problemes aquest migdia el partit disputat a casa davant el Vallirana. Ha estat un partit igualat només en els primers minuts i a mida que avançava el partit la superioritat ha estat ben evident. El més important del partit d'avui ha estat que hi han participat tots els components de l'equip amb molts minuts de joc per a tots.


U.E.d'Horta 26 - C.N.Vallirana 8

divendres, 27 de març del 2009

Jornada benjamí i pre-benjamí

Aquest dissabte els nostres nedadors benjamins i pre-benjamins tenen una nova jornada en aquest cas a Terrassa, els més petits tenen un repte important ja que en aquesta jornada els hi toca el tant temut estil de papallona, de ben segur que ho faran d'alló més bé, volem desitjar-los molta sort.

Resultat waterpolo màster

En partit jugat ahir vespre l'equip màster de waterpolo va superar al C.N.Premià i segueix lluitant per assolir la tercera plaça a la lliga, el segon parcial va sentenciar el matx.
U.E.d'Horta 16 - C.N.Premià 11 (3-4/6-0/3-4/4-3)

dimecres, 25 de març del 2009

HORARI COMPETICIÓ NATACIÓ DISSABTE 28 DE MARÇ

L'horari de la competició de natació a Terrassa dels benjamins i pre-benjamins serà a les 16:30.
Els nedadors i nedadores hauran d'arribar a les 15:15 hores.
Moltes gràcies i ànims a tot@s

diumenge, 22 de març del 2009

Torneig natació master a Vilafranca

Ahir es va celebrar el Torneig de Natació Masters "Vinyes Verdes Vora Mar" a les instal·lacions del C.N. Vilafranca. Un total de vuit dels nostres nedadors masters varen participar amb un nivell força bo tant en les marques assolides com a la classificació final per categories, establerta per la millor puntuació a la taula FINA. En aquest sentit, cal destacar el primers llocs assolits pel Jose Cuesta (+55) i Nieves Perez (+40) i el segon lloc d'en Xavier Bedia (+50) que, a part de les medalles, es van emportar una botella de cava de regal, com no podia ser d'altre manera estant a la terra del cava.
També cal destacar el debut en proves individuals de la nova incorporació, Marta Quintana (+25), la més jove de l'equip masters.

Derrotes de l'infantil i absolut

No ha estat un cap de setmana gens positiu per als nostres equips de waterpolo. A les derrotes d'ahir del cadet i absolut, s'han d'afegir avui la de l'infantil i l'absolut (en el partit que tenia ajornat).
L'equip infantil en un partit desastrós, ha perdut per 4 a 7 davant l'Hospitalet. Malgrat que el rival d'avui disposava d'un únic canvi a la banqueta, s'ha mostrat superior i malgrat que ha tingut que jugar un quart i mig amb un jugador menys, ha demostrat que amb ambició tot és posible.
Igual sort ha tingut l'equip absolut que ha perdut per la mínima en el partit ajornat en el seu dia i que tambè l'enfrontava a l'Hospitalet. En resum, que aquest cap de setmana els únics punts que hem sumat han estat els que té en Raúl Noguera al seu llavi (onze punts de sutura), resultat del dur partit disputat ahir a Madrid.

dissabte, 21 de març del 2009

L'absolut perd a Madrid


L'equip absolut ha perdut aquesta tarda en el seu desplaçament a terres madrilenyes on jugava davant de La Latina. L'equip local s'ha imposat per un clar 12 a 7, d'aquesta forma i a l'espera dels resultats d'aquesta tarda perdrem la segona posició que ocupavem. Demà al matí l'equip té un altre compromís i dels importants, ja que juga el partit que tenia ajornat i que disputarà davant el C.N.l'Hospitalet, rival directe en aquesta segona posició de la classificació.

El cadet cau a Premià

L'equip del Cadet ha caigut derrotat aquest migdia a Premià per 9 a 6. Ha estat un partit marcat des d'un inici pel mal arbitratge que ens ha cosit a exclusions i faltes en atac, cosa que ha condicionat i molt el joc del nostre equip. Tot i això, l'equip ha demostrat un punt d'orgull que ha servit perquè el marcador no fos excessivament desfavorable.

C.N.Premià 9 - U.E.d'Horta 6

divendres, 20 de març del 2009

Resultat waterpolo màster

L'equip màster de waterpolo va patir molt ahir per guanyar el seu partit disputat a Sabadell, després de dominar clarament el partit, els locals van reaccionar i es van posar a només un gol de distància, finalment la victória va caure a favor nostre.
C.N.Sabadell 6 - U.E.d'Horta 7 (1-3/0-2/1-2/4-0)

dilluns, 16 de març del 2009

Campionat de Catalunya Open a Terrassa

Aquest cap de setmana s'han disputat a Terrassa els Campionats de Catalunya Open en categoria absoluta. La representació del club ha estat formada per les tres nedadores, Meritxell Pagès, Maria Alejandre i Nadia Cobo, les quals s'han encarregat de defensar els nostres colors. Cal destacar que per a la Meri i la Maria era la primera vegada que participaven en aquesta clase de campionats, la qual cosa els hi servit per agafar experiència i gaudir-ne al màxim. En el cas de la Nadia eran els seus campionats i la veritat és que s'ho havia treballat molt per arribar en les millors condicions. Els resultats obtinguts per les nostres nedadores han estat:
Nadia Cobo 11ªclassificada 50 esquena 33.00
14ªclassificada 100 esquena 1.11.61
Maria Alejandre 14ªclassificada 50 esquena 33.53
24ªclassificada 50 lliures 29.76
Meritxell Pagès 20ªclassificada 50 braça 38.91

diumenge, 15 de març del 2009

Derrotes de l'infantil a Martorell i del juvenil a Mataró.


Aquest migdia l'equip infantil no ha tingut cap opció i ha perdut davant el C.N.Martorell per un contundent 17 a 7. No ha estat un bon partit. El primer quart ha estat decisiu, ja que el 5 a 0 ens ha deixat molt tocats; després mica en mica ens hem recuperat, no obstant això una darrera estirada del rival ha deixat el marcador final amb deu gols de diferència.
En quant a l'equip juvenil que ha jugat a la piscina del C.N.Mataró, dir que l'equip del Maresme ha estat clarament superior, amb un resultat final de 16 a 8.

dissabte, 14 de març del 2009

Victória treballada de l'absolut


L'equip absolut ha obtingut una treballada victòria davant de la Universitat Autónoma. Ha estat un partit força trabat i amb moltes exclusions, l'arbitartge no ha ajudat gaire a veure un bon partit i la sensació és que mai han tingut el partit sota control. En la primera meitat del partit els visitants no ens han deixat practicar el nostre habitual joc de contratac i ha estat en el tercer quart on un parcial de 6 a 1 ha sentenciat el partit.

U.E.d'Horta-Atl.Bta 8 - Univ.Autónoma 5 (1-1/1-2/6-1/0-1)

Trofeu d'hivern d'Horta

A primera hora d'aquesta tarda s'ha disputat el Trofeu d'Hivern d'Horta de natació, competició creada perquè els nostres nedadors poguessin obtenir mínimes. Ha estat una competició ràpida, molt ràpida, ja que pràcticament la totalitat dels participants eren de casa. Ara li toca a la Kun veure si la competició ha estat positiva, esperem que si.

Resultats

El cadet guanya sense problemes

Aquest migdia l'equip cadet s'ha imposat al C.N.Olot per un clar 10 a 5. Després d'un primer quart igualat, l'equip amb una molt bona defensa d'anticipació ha lligat el rival i ha sortit a la contra obtenint una bona renda que ens ha permès arribar al darrer quart amb un marcador clarament favorable. Malgrat això seguim patint el mal de la precipitació i en el darrer quart tot i tenir el partit decidit al nostre favor, s'ha jugat excesivament accelerat. Cal asserenar el partit en els moments precisos, el nostre cor ens ho agrairà.

U.E.d'Horta 10 - C.N.Olot 5

Cap de setmana ple d'activitats

Aquest cap de setmana tenim un calendari ple d'activitats:

Des de divendres tenim el Campionat de Catalunya de Natació Open a la piscina del C.N.Terrassa, on els nostres nedadors estan buscant una plaça per als Campionats d'Espanya.

Dissabte tenim dos partits i una competició a la nostra piscina:
A les 12:45 el Cadet s'enfronta amb el C.N.Olot del que ens separen només tres punts a la classificació.
Per la tarda, a les 15:00h, tenim el Trofeu d'Hivern d'Horta de Natació a la nostra piscina, on esperem que el nostres nedadors puguin assolir les mínimes necessaris.
Més tard, a les 18:30, l'Absolut jugarà contra l'equip de waterpolo de la Universitat Autònoma.

Diumenge, a les 12:30 el Juvenil s'enfronta al C.N. Mataró, a les seves instal·lacions, en el nostre primer partit de la segona fase d'aquesta lliga. Finalment, a les 13:00h, el nostre Infantil té un partit molt important a la piscina del C.N.Martorell, el qual és primer a la classificació provisional i està a 2 punts amb un partit menys jugat. Esperem que els nostres tinguin un dia encertat i resolguin favorablement l'encontre.

divendres, 13 de març del 2009

El màsters cauen davant el Mediterrani

L'equip màster de waterpolo va caure derrotat ahir vespre davant el C.E.Mediterrani, va ser un partit igualat fins al darrer quart on els visitants es van escaparar en el marcador.

U.E.d'Horta 3 - C.E.Mediterrani 6 (0-1/1-1/1-1/1-3)

dijous, 12 de març del 2009

Aquacampus Setmana Santa

aquacampus: Els dies 6, 7 i 8 d'abril (dilluns, dimarts i dimecres), farem a les nostres instal·lacions un campus aquàtic de natació i waterpolo. Està dirigit als esportistes nascuts els anys 97 i 98 del nostre club i d'altres clubs, amb els quals estem treballant per millorar la nostra oferta esportiva.
Serà una activitat molt atractiva per als nostres esportistes, ja que a més a més de les sessions aquàtiques, podrem gaudir de jocs pre-esportius fora l'aigua, projecció de vídeos o activitats recreatives d'animació.
També tindrem la presència d'alguns esportistes de màxim nivell, nedadors i jugadors de waterpolo internacionals.
Baixeu-vos el díptic clicant aquí.

Apunteu-vos-hi !!

Més informació:
mailto:

dimecres, 11 de març del 2009

Feliç aniversarí, Mae !!!


Avui la Mae, la filla de la Kun i el Marc, fa un any.
Moltes felicitats Mae!!!

Els veternas tanquen una lliga de champions


Ahir vespre l'equip de veterans va tancar, amb una derrota davant el campió, la seva participació en la 18ª Lliga de veterans. Amb el subcampionat a la butxaca des de la setmana anterior, l'equip volia donar la sorpresa i guanyar al tot poderós Mataró, líder indiscutible de la categoria. L'equip mataroní va venir amb tots els seus efectius, senyal de que no les tenien totes. El partit va estar igualat fins al darrer quart on els del Mareme es van distanciar al marcador, en part per la fluixa actuació arbitral que ens va castigar amb algunes exclusions molt discutibles. Al acabar varem poder disfrutar del sopar de celebració; ara toca recuperar forces per la propera lliga de primavera.

U.E.d'Horta 5 - C.N.Mataró 9

Felicitats a tots els membres de l'equip; Loren Martin, Carlos Martin, Sergi Montero, Albert Brias, Joan Canteras, Lluis Ragàs, Rafa de la Rosa, Josep MªCastellà, Jaume Calopa, Quim Canet, Fernando Peña, Oscar Jerez, i a les noves incorporacions... Pere Calopa, Paco Asensio, Xavi Cardona, Xavi Paredes i al nostre coach José Cuesta.


dilluns, 9 de març del 2009

Trofeu ciutat de Calella

Aquest dissabte es va celebrar a la piscina del C.N.Calella el trofeu de natació que porta el nom d'aquesta localitat. Hi van participar els nostres nedadors de les categoríes infantil, junior i absolut. Aquesta competició era una bona oportunitat per aconseguir baixar marques i alguna mínima per part dels nedadors.
Al final la U.E.Horta va aconseguir quedar classificat en tercera posició, amb el corresponent trofeu que va recollir en Pau Garcès, nedador absolut i nou entrenador aleví.
Felicitats a tots !!!

diumenge, 8 de març del 2009

Derrota injusta del cadet

L'equip cadet ha perdut injustament a la piscina del C.N.Manresa per un ajustat 7 a 6, ha estat un partit molt igualat on els nostres jugadors han fet un molt bon partit fins als darrers quatre minuts, on no hem asserenat el joc amb el marcador a favor, això i decisions arbitrals més que discutibles ja que no seguien el mateix criteri en una banda que en l'altre, han fet decantar el partit a favor dels locals.

C.N.Manresa 7 - U.E.d'Horta 6 (0-1/1-0/3-3/3-2)

Podeu veure fotos del partit clicant aqui.
Mès fotos publicades

divendres, 6 de març del 2009

Els veterans subcampions de Catalunya!!

Èxit de l'equip de veterans de waterpolo, dimarts van guanyar a la piscina del C.N.Sabadell per un contundent 4 a 13, aquesta victòria sumada a la derrota de la Guàrdia Urbana a Montjuïc, fa que el nostre equip es proclami a falta d'una jornada per acabar aquesta lliga, subcampió de Catalunya, volem felicitar a TOTS els membres de l'equip, tant els que juguen com els que des de fora donen suport al grup, des de aquí MOLTES FELICITATS !!!

D'altra banda l'equip màster tambè porta un línia del tot positiva, ahir dijous es va imposar ampliament al C.N.Martorell per un contundent 4 a 14, nois..... a seguir així !!

dijous, 5 de març del 2009

Fotos partit benjami contra el C.E.Mediterrani

S'ha penjat l'enllaç a l'àlbum de fotos del partit de waterpolo benjamí del passat dia 20 de febrer:

Nova victòria del benjamí de wp.

Joc del waterpolo

Joc del waterpolo (de Viquipèdia)

Partit de Waterpolo

El waterpolo és un esport d'equip practicat en una superfície limitada de piscina entre dos equips de set jugadors cadascun, amb la finalitat d'introduir una pilota a la porteria de l'equip contrari. Els equips estan formats per tretze jugadors dels quals set participen al joc i la resta són a la banqueta.

A les categories absolutes i juvenils, el temps de cada període és de vuit minuts. En canvi, a les categories cadet, infantil, aleví i benjamí la durada és de set minuts per període. Cada equip disposa només de 30 segons de possessió per efectuar un llançament a la porteria contrària.

Taula de continguts

1 Regles de joc

Regles de joc

  • Cap jugador pot agafar la pilota amb dues mans. En el cas que es produeixi, es xiularà falta en contra.
  • Un jugador pot marcar gol amb qualsevol part del cos exceptuant el puny tancat.
  • Fins que el jugador no deixi anar la pilota de la mà, l'arbitre no xiularà falta.
  • Si un jugador impedeix el moviment del jugador contrari, aquest serà expulsat.
  • Un jugador pot acomular tres expulsions fins a no poder jugar més.
  • Quan un equip es queda amb un jugador de menys, ha de passar vint segons per tal que aquest jugador o el jugador substituït pugui tornar a entrar.
  • Si s'enfonsa la pilota o un jugador rival te l'enfonsa es xiularà falta en contra.
  • Es prohibeix esquitxar aigua als ulls d'un jugador. Si aquest fet es realitza, es xiularà expulsió.
  • El respectiu entrenador podrà sol·licitar dos temps morts en tot el partit, cadascun d'ells, d'un minut de durada.

Posicions de joc

Atac

Tradicionalment els jugadors se situen en arc al voltant de la porteria contrària a una distància aproximada de set metres. El boia (també anomenat pivot) se situa en el centre de l'atac i a una distància d'uns dos o tres metres de la porteria contrària. Aquesta configuració pot variar en funció de les necessitats tàctiques, així com pugues haver un intercanvi de posicions entre els jugadors durant l'atac. Quan un defensor és expulsat i l'equip atacant disposa d'un jugador més, la disposició canvia. Existeixen diverses jugades per a aprofitar aquesta superioritat, sent les més esteses el "4-2" i el "3-3", on el primer dígit indica el nombre de jugadors que se situen en la línia de dos metres, i el segon el nombre de jugadors que se situen en una línia una mica més llunyana, a uns cinc o sis metres.

Defensa

Les posicions de defensa són les mateixes que les dels atacants, existint multitud de possibilitats tàctiques, com defensa individual, zona "pressing", zones per alguna posició on el rival sigui més feble, defensa doble del boia o zona "m". La defensa en inferioritat numèrica sol adaptar-se a l'atac que decideixi l'equip contrari, sent ho habitual o bé defenses basades en el bloqueig de braços, on la idea és impedir que l'atacant vegi amb claredat la porteria, o bé defenses ràpides tractant de dificultar la circulació de la pilota.

Porter

El porter té certs privilegis respecte a la resta de jugadors, sempre que es trobi dintre de la zona de cinc metres davant de la seva porteria:

  • És l'únic jugador que pot tocar la pilota amb les dues mans.
  • És l'únic que pot colpejar la pilota amb el puny tancat.
  • És l'únic que pot tocar el fons de la piscina. No obstant això això no és gens habitual ja que la profunditat de les piscines on es practica aquest esport ho fa impossible.

A més, el reglament li impedeix passar del mig camp. No obstant això el seu paper no és exclusivament defensiu, sent per norma general el qual dóna la primera passada de l'atac i especialment de les passades llargues en contra-atacs.

Llocs al camp de joc

  • El boya: és la posició més característica del waterpolo, acostuma a ser el jugador més intel·ligent, corpulent i amb més potència de tir. S'ha de situar a prop de la porteria -2 metres-. La seva funció finalitzar les jugades i distribuir el joc, fet que provoca que hagi de jugar gran part del temps d'esquenes a la porteria.
  • Extrems: es sitúen un a cada costat de la porteria i a prop dels límits del camp de joc per aprofitar millor els espais. És molt aconsellable que l'extrem situat al costat dret de la porteria contrària (1) sigui esquerrà.
  • Marcador de boya: és el jugador encarregat de defensar al boya de l'equip rival. Per tant, en defensa es situarà a 2 metres de la seva porteria i la seva funció és intentar robar la pilota al boya quan hi hagi un passe cap a ell. Per aconseguir-ho, ha de lluitar per aconseguir la posició ideal per evitar el passe. Enmig d'aquesta lluita o si l'equip rival aconsegueix fer el passe i per evitar el gol impedeix el seu avanç, el marcador de boya serà expulsat temporalment -20 segons-. En atac, se situa a la mateixa linia que el boya però a més distància de la porteria contrària -6 o 7 metres-. Per aquest motiu ha de tenir un bon control de passes de llarga distància.
  • Laterals: Es col·loquen entre el boya i els extrems, un a cada costat de la porteria. Es situen a 5 metres de la porteria contrària i la seva funció és la de penetrar i donar dinamisme al joc. Per aquest motiu han de ser jugadors ràpids i tècnics.

Tipus de pases

El waterpolo al ser un esport que es practica amb les mans, exigeix un control perfecte dels passes i per tant, la tècnica influeix a l'hora de resoldre certes jugades. Els més importants són:

  • Passe de front: el jugador es troba en posició vertical bàsica amb la pilota controlada i realitza un gir cap al lloc on vol dirigir el seu passe. Llavors el braç llançador, situat darrere del cap, efectua el passe mitjançant una progressiva extensió del braç, avantbraç i mà.
  • Passe de revés: serveix per fer un passe quan el jugador company es troba darrere del jugador que té possessió de la pilota. S'ha d'agafar la pilota per la part de superior, igual que en el passe suec, però la pilota es llença amb una extensió del braç cap a darrere.
  • Passe suec: s'agafa la pilota per la part superior i situem el dors de la mà en possessió de la pilota cap al jugador que vol rebre el passe i es llença mitjançant una extensió de braç.
  • Passe de palmeig: el jugador només acompanya la pilota en la direcció desitjada, a diferència dels altres tipus de passes. El jugador no para ni reb el passe, sinó que amb un lleu contacte ajuda a dirigir-lo cap a un altre company o porteria contrària.
  • Passe rectificat: acció de transmetre la pilota cap a un company, en acció dinàmica ofensiva, mitjançant una finta estàtica i torsió del tronc amb un salt lateral cap al costat oposat de la seva mà dreta.
  • Passe amb subjecció inferior: passe ràpid entre companys en posició estàtica. Com el seu nom indica, s'ha d'efectuar ràpidament perquè la posició afavoreix la pèrdua de la pilota davant la pressió d'un jugador contrari.


Competicions

Competicions de seleccions
Competicons de clubs

Enllaços externs

diumenge, 1 de març del 2009

Derrota de l'aleví i triomf agònic de l'infantil.

Aquest matí de diumenge s'han disputat a les nostres instal.lacions dos partits de waterpolo de diferents categories.
En el primer encontre els alevins no han pogut superar al seu rival l'Olot. Els de la Garrotxa s'han mostrat molt superiors i ens han superat per un clar 2 a 7.
En el segon partit de la matinal els infantils han superat per un ajustat 8 a 7 al Santa Eulàlia. Ha estat un partit on sempre s'ha anat a remolc del rival; en el darrer quart amb una bona defensa i un millor atac s'ha pogut donar la volta al marcador. Al final un atac ben trenat, acabat amb un gol i un darrer llançament final dels visitants ben aturat, ens ha donat un triomf agònic.